Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week.


18-21 februari, European Tour: Maybank Championship Malaysia, Royal Selangor GC, Kuala Lumpur, Malaysia. Prijzengeld: 3.000.000 dollar.

Na een weekje rust en training zijn de ogen van de Nederlandse golffans weer gericht op Joost Luiten, die een goede start van het seizoen kende. Voor het eerst behoort het Maybank Championship Malaysia tot de kalender van de Europese Tour en het veld in de eerste editie mag er gelijk wezen, want Luiten zal het opnemen tegen toppers als Oosthuizen, Kaymer en Willett.

Luiten start donderdagochtend om 09:20 (02:20 Nederlandse tijd) en speelt met Wen-Tang Lin en Chapchai Tirat. Het Maybank Championship Malaysia is vier dagen LIVE te zien op Ziggo Sport.
18-21 februari, PGA Tour: Northern Trust Open, Riviera CC, Pacific Palisades, Californie. Prijzengeld: 6.800.000 dollar.

Van de ene mooie baan naar de andere. Vorige week Pebble Beach en deze week is Riviera CC gastheer voor het Northern Trust Open. O.a. Jordan Spieth en Rory McIlroy spelen de par-71 baan, die bekend staat om een aantal karakteristieke holes: de par-3 zesde met een bunker midden in de green en de par-4 10de, volgens velen een van de beste driveable par-4s op de tour. James 'Gangnam Style' Hahn versloeg vorig jaar Dustin Johnson en Paul Casey in een play-off.

 
18-21 februari Ladies European Tour: ISPS Handa Women's Australian Open, The Grange GC, Adelaide, Australië. Prijzengeld: 871.081 euro.

Anne van Dam en Dewi-Claire Schreefel blijven down-under en spelen deze week het Australian Open. In het Nieuw Zeeland Open misten ze allebei de cut. Vorige week verdedigde Lydia Ko (met succes) haar titel in Nieuw-Zeeland. Deze week doet ze dat ook in Australie tijdens de vijfde editie van het ISPS Handa Women's Australian Open.

 Bron : Golf.nl
Beeld : Golfsupport.nl

Laatste nieuws

Na regen, regen en nog eens veel regen gaat het golfseizoen bijna beginnen

Voor vele is het een zachte winter en voor anderen is het helemaal geen winter geweest. Ik zeg, het is vanaf oktober 2023 een hele lang herfst geweest! Inmiddels gaat het golfseizoen 2024 bijna van start - over een kleine maand begint de NGF competitie - voor veel golfers het startsein van het competitieve golfseizoen.

Lees meer...

Ondanks de aardbeving een geweldige golfreis naar Marrakesh

Op 7 september is er een hevige aardbeving in Marrakesh.  Het is even schrikken, op het journaal zie ik vreselijke beelden van een hard getroffen stad. Gelukkig krijg ik snel bericht van de plaatselijke  mensen dat de schade in Marrakesh meevalt en dat de mensen hopen dat de toeristen gewoon blijven komen.

Lees meer...

PGA Titleist Monday Tour

Maandag 21 Maart 2022 start de Titleist Monday Tour op Golfbaan Dirkshorn.

Wanneer uw op deze link klikt ziet uw het volledige programma van de Benelux Tour. 

www.pgaholland.nl / www.pga.be

Gallery / Foto's

Contact adres

PGA Holland Golfprofessional

Roderick Paardekooper
Mobiel 0651843252

Email info@roderickpaardekooper.nl

Locatie Golfbaan Weesp   ( maandag / Dinsdag en vrijdag )
Basisweg 2
1383 NC WEESP

 

Locatie: Golf en Country Club De Biltse Duinen  ( woensdag / Donderdag / Zondagen om de week )
Burgemeester van der Borchlaan 6 
3722 GZ BILTHOVEN

Volg ons: