Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week.
3-6 maart, European Tour + PGA Tour: WGC-Cadillac Championship, Trump National Doral, Doral, Florida, Verenigde Staten. Prijzengeld: 9.500.000 dollar.

Deze week het eerste World Golf Championship van het kalenderjaar. De nummer 12 van de wereldranglijst, Jim Furyk (polsblessure), en Thongchai Jaidee (ziek) zijn er niet bij op Trump Doral. De overige 48 van de top-50 - aangevuld met de beste spelers op de ranglijsten van de PGA en European Tour en overige tours - zijn wel aanwezig (deelnemerslijst) voor het met 9,5 miljoen dollar gedoteerde elitetoernooi onder de zon van Florida.

Donald Trump kan alleen op zondag een gaatje in zijn drukke agenda vinden om even kort gedag te komen zeggen. Vorig jaar was Trump als gastheer zo vriendelijk om Rory McIlroys ijzer uit het water te (laten) vissen nadat de Noord-Ier zijn frustratie de vrije loop liet gaan.

Titelverdediger is Dustin Johnson, die vorig J.B. Holmes en Bubba Watson voorbleef, het bewijs dat Doral (lengte 6897 meter) een baan is voor longhitters. Voor het eerst in 2016 staan zowel Jason Spieth, Rory McIlroy en Jason Day tegelijk aan de start.

Joost Luiten heeft zich niet gekwalificeerd voor dit World Golf Championship en speelt 10 maart zijn eerstvolgende toernooi, de True Thailand Classic.

NGF

Jeroen Krietemeijer verdedigt deze week (2 t/m 6 maart) op Real Club de Golf de Sevilla zijn titel in het Spaans Amateur Kampioenschap. Ook landgenoten Berry Jole, Peter Melching, Max Albertus, Lars Keunen doen een gooi naar de Copa S. M. El Rey.

Roos Haarman en Zhen Bontan spelen onder leiding van coach Marjet van der Graaff eveneens het Spaans Amateur, alleen dan in Valencia op de baan van Club de Golf Escorpion.

Starttijden en scores heren.
Starttijden en scores dames.

 Bron : Golf.nl
Beeld : Beeldsupport.nl

Laatste nieuws

Na regen, regen en nog eens veel regen gaat het golfseizoen bijna beginnen

Voor vele is het een zachte winter en voor anderen is het helemaal geen winter geweest. Ik zeg, het is vanaf oktober 2023 een hele lang herfst geweest! Inmiddels gaat het golfseizoen 2024 bijna van start - over een kleine maand begint de NGF competitie - voor veel golfers het startsein van het competitieve golfseizoen.

Lees meer...

Ondanks de aardbeving een geweldige golfreis naar Marrakesh

Op 7 september is er een hevige aardbeving in Marrakesh.  Het is even schrikken, op het journaal zie ik vreselijke beelden van een hard getroffen stad. Gelukkig krijg ik snel bericht van de plaatselijke  mensen dat de schade in Marrakesh meevalt en dat de mensen hopen dat de toeristen gewoon blijven komen.

Lees meer...

PGA Titleist Monday Tour

Maandag 21 Maart 2022 start de Titleist Monday Tour op Golfbaan Dirkshorn.

Wanneer uw op deze link klikt ziet uw het volledige programma van de Benelux Tour. 

www.pgaholland.nl / www.pga.be

Gallery / Foto's

Contact adres

PGA Holland Golfprofessional

Roderick Paardekooper
Mobiel 0651843252

Email info@roderickpaardekooper.nl

Locatie Golfbaan Weesp   ( maandag / Dinsdag en vrijdag )
Basisweg 2
1383 NC WEESP

 

Locatie: Golf en Country Club De Biltse Duinen  ( woensdag / Donderdag / Zondagen om de week )
Burgemeester van der Borchlaan 6 
3722 GZ BILTHOVEN

Volg ons: