Joost Luiten greep net naast de zege in het Spaans Open. Andrew Johnston bleef Luiten een slag voor en veroverde zijn eerste titel op de European Tour.

Joost Luiten komt steeds dichter bij een vijfde overwinning op de European Tour. De 30-jarige Rotterdammer was dit seizoen al twee keer vijfde en een keer zesde. Zondag kwam daar een heel fraaie tweede plaats bij in het Spaans Open, goed voor € 222.220.

Luiten moest op Valderrama in Zuid-Spanje alleen Andrew Johnston voor zich dulden. De Engelsman kwam in de laatste ronde tot 70 slagen (-1) voor een totaal van +1. Voor de 27-jarige Johnston is het de eerste zege op het hoogste niveau. Luiten kwam de laatste ronde tot 71 slagen en werd met +2 in zijn eentje tweede. Voor Luiten is het al weer de vijfde top-10 plaats dit seizoen. Een nieuwe overwinning lijkt een kwestie van tijd.
Sterk putten

Op het razend moeilijk spelende Valderrama maakte Luiten vooral veel indruk op de greens. Zaterdag had hij maar 23 putts nodig, zondag 26.

Luiten had met nog twee holes te spelen een achterstand van een slag op Johnston. Helaas kon hij zichzelf op de twee slotholes geen echte kans op birdie geven. Op de par-5 17de ging zijn tweede slag heel ver naar rechts in een lastige positie. Met weer goed putten, liep Luiten met een par de green af.

Op hole 18 sloeg hij zijn tweede slag vanaf de fairway in de bunker. De bal holen voor birdie, dan zou het play-off worden met Johnston. Dat was te veel gevraagd voor Luiten, maar de beste golfer van Nederland maakte wel weer een mooie up-and-down uit het zand om alleen de tweede plaats te pakken.
Deur open

'Als je zo dichtbij bent is een tweede plaats altijd teleurstellend', aldus Luiten kort na de ronde. 'Maar als ik eerlijk ben was die tweede plaats waarschijnlijk ook het hoogst haalbare vandaag. Op de tweede negen maak ik net te veel foutjes.'

Luiten doelde met name op de twee par-5 holes op de back nine van Valderrama. 'Op 11 had ik een heel lastige ligging na mijn tweede slag en maak ik bogey. Op 17 was ik voor mijn tweede slag een beetje angstig voor het water en sla ik de bal veel te ver naar rechts en maak ik geen birdie. Daar heb ik het net laten liggen. Het is gewoon heel moeilijk winnen op de Tour, dan moet alles samenvallen.'

Maar Luiten voelt ook dat die dag dat alles samenvalt er aan zit te komen. 'Ik moet op de deur blijven kloppen, dan gaat die deur vanzelf een keer open.'

De Nederlander verdient met de tweede plaats 222.220 euro. Op de wereldranglijst gaat hij stijgen van plek 82 naar een positie ronde de 70ste plaats. In de Race to Dubai is hij nu 14de, hij was 27ste.

Vanuit Spanje vliegt Luiten door naar China waar hij de komende twee toernooien een kans heeft wél die vijfde zege te grijpen en zijn opmars richting de top-50 van de wereld voort te zetten.

Uitslag.

Bron : Golf.nl
Beeld: Beeldsupport.nl

 

Laatste nieuws

Na regen, regen en nog eens veel regen gaat het golfseizoen bijna beginnen

Voor vele is het een zachte winter en voor anderen is het helemaal geen winter geweest. Ik zeg, het is vanaf oktober 2023 een hele lang herfst geweest! Inmiddels gaat het golfseizoen 2024 bijna van start - over een kleine maand begint de NGF competitie - voor veel golfers het startsein van het competitieve golfseizoen.

Lees meer...

Ondanks de aardbeving een geweldige golfreis naar Marrakesh

Op 7 september is er een hevige aardbeving in Marrakesh.  Het is even schrikken, op het journaal zie ik vreselijke beelden van een hard getroffen stad. Gelukkig krijg ik snel bericht van de plaatselijke  mensen dat de schade in Marrakesh meevalt en dat de mensen hopen dat de toeristen gewoon blijven komen.

Lees meer...

PGA Titleist Monday Tour

Maandag 21 Maart 2022 start de Titleist Monday Tour op Golfbaan Dirkshorn.

Wanneer uw op deze link klikt ziet uw het volledige programma van de Benelux Tour. 

www.pgaholland.nl / www.pga.be

Gallery / Foto's

Contact adres

PGA Holland Golfprofessional

Roderick Paardekooper
Mobiel 0651843252

Email info@roderickpaardekooper.nl

Locatie Golfbaan Weesp   ( maandag / Dinsdag en vrijdag )
Basisweg 2
1383 NC WEESP

 

Locatie: Golf en Country Club De Biltse Duinen  ( woensdag / Donderdag / Zondagen om de week )
Burgemeester van der Borchlaan 6 
3722 GZ BILTHOVEN

Volg ons: