Joost Luiten moest op de vroege maandagmorgen terugkomen om de laatste drie holes te spelen van het door slecht weer geteisterde Shenzhen International. Met een birdie op de laatste werd de Nederlander voor de tweede week op rij tweede.



Nadat Luiten zondagavond zijn bal had gemarkeerd op de zestiende van Genzon GC, in de wetenschap dat hij de volgende dag vroeg moest terugkomen voor de lastige putt voor par van een paar meter, was het duidelijk dat deze er in moest om nog kans te maken op de zege. Na een nieuwe vertraging wegens mist wist de Nederlander de putt te holen en op -13 te blijven - op dat moment een slag achter de leiding.

Op de par-5 zeventiende gaf Luiten zichzelf een kans om ook op -14 te komen. Die putt viel niet, maar de birdie kwam er alsnog op 18 na een zeer goede approach en een putt die zachtjes  de hole in ging voor een nieuw clubhouse target van -14. In de groep na Luiten wist Brandon Stone ook op -14 te komen. Soomin Lee drukte vervolgens Luiten naar de tweede plaats door met -16 de winnende score binnen te brengen.

Luiten ontving voor zijn tweede plaats, die hij deelde met Brandon Stone, een cheque van € 214.894 en stijgt naar de top-10 van de Race to Dubai. Het is nog onduidelijk hoeveel plaatsen de Nederlander zal gaan stijgen op de wereldranglijst.

'Dit was weer een goede week', zei Luiten in een reactie. 'Goede birdie op de laatste om jezelf een kans te geven. Ik had die op zeventien ook graag willen maken. Op 18 was een lekkere afsluiter om jezelf een kans te geven op de overwinning. Ik kom dan net te kort om te winnen, maar wederom een hele goede week. Ik heb weinig fouten gemaakt, ook goed op de greens, behalve op de derde dag misschien. Het gaat gewoon de goede kant op. Tuurlijk wil je winnen, maar als ik zo blijf spelen dan komt dat vanzelf.'

'Het was een lange week met veel onderbrekingen', zei Luiten over de slijtageslag op Genzon GC. 'Maar goed, daar heeft iedereen last van. Je moet zorgen dat als je moet spelen, dat je er dan klaar voor bent. Nu op naar Beijing. Ik geef mezelf nu elke week een kans om te winnen, meer dan dat kan ik niet doen. Ik voel me goed en speel lekker en kijk uit naar volgende week.'

 

Bron : Golf.nl
Beeld : Getty Images

Laatste nieuws

Na regen, regen en nog eens veel regen gaat het golfseizoen bijna beginnen

Voor vele is het een zachte winter en voor anderen is het helemaal geen winter geweest. Ik zeg, het is vanaf oktober 2023 een hele lang herfst geweest! Inmiddels gaat het golfseizoen 2024 bijna van start - over een kleine maand begint de NGF competitie - voor veel golfers het startsein van het competitieve golfseizoen.

Lees meer...

Ondanks de aardbeving een geweldige golfreis naar Marrakesh

Op 7 september is er een hevige aardbeving in Marrakesh.  Het is even schrikken, op het journaal zie ik vreselijke beelden van een hard getroffen stad. Gelukkig krijg ik snel bericht van de plaatselijke  mensen dat de schade in Marrakesh meevalt en dat de mensen hopen dat de toeristen gewoon blijven komen.

Lees meer...

PGA Titleist Monday Tour

Maandag 21 Maart 2022 start de Titleist Monday Tour op Golfbaan Dirkshorn.

Wanneer uw op deze link klikt ziet uw het volledige programma van de Benelux Tour. 

www.pgaholland.nl / www.pga.be

Gallery / Foto's

Contact adres

PGA Holland Golfprofessional

Roderick Paardekooper
Mobiel 0651843252

Email info@roderickpaardekooper.nl

Locatie Golfbaan Weesp   ( maandag / Dinsdag en vrijdag )
Basisweg 2
1383 NC WEESP

 

Locatie: Golf en Country Club De Biltse Duinen  ( woensdag / Donderdag / Zondagen om de week )
Burgemeester van der Borchlaan 6 
3722 GZ BILTHOVEN

Volg ons: