Golfreis Duitsland

In september 2019 organiseerde ik een golftrip naar Duitsland . De meereizende groep bestond uit 12 personen. Bestemming Much , niet zo erg lang rijden vanaf Utrecht en net iets voorbij Keulen.

Dagprogramma/golfbanen

Golfclub Burg Overbach-Much: 1e dag

 

Rondom Much liggen twee prachtige golfbanen. De eerste baan waarop we speelden, heet Golf Club Burg Overbach. Dit is een prachtige, heuvelachtige parkbaan met wijdse uitzichten over de stad Much. Voordat we de baan betraden plande ik vooraf een korte trainingssessie. Deze trainingssessie bestond uit: opbouw van korte slagen naar de lange, en afsluiting met de drivers. De spelvorm van de eerste ronde was stableford spelen . 

Na de eerste ronde vertrokken we naar onze accommodatie Trans world hotels Kranichhöhe op slechts 5 minuten rijden van de golfbaan. Een mooi hotel. in een mooie omgeving; voor niet - golfers is het een fijne plek om lekker te wandelen.

 

Golfclub der Luderich: 2e dag

De tweede dag speelden we op golfclub Der Luderich. Deze baan heeft volgens de statistieken, de moeilijkste ‘tweede negen’ ( hole 10 t/m 18) van Duitsland.

Voordat we in de middag de baan betraden organiseerde ik ook hier een trainingssessie . Naast ballen slaan op de driving range, stond ook het korte spel op de planning.

Na de pauze betraden we in de middag de golfbaan. Deze ronde speelden we beste stableford in de flight, waarbij deze lange en uitdagende baan het allerbeste van ons verlangde, kortom prachtig.

 

Golfclub Burg Overbach-Much: 3e dag

De laatste dag zondag 15 september speelden we op golfbaan Burg Overbach. Deze zondagochtend organiseerde ik geen voorafgaande trainingssessie. Op de laatste dag van deze korte reis speelden we een texasscramble. Elke hole wordt er 1 afslag gekozen en vanuit daar slaat iedereen weer verder.

 

Integrale review

We hebben een korte en praktische golfreis gerealiseerd. Deelnemers hebben op heel verschillende banen hun vaardigheden op specifieke onderdelen van het golfspel, kunnen vergroten ‘on the spot’. De sfeer was ontspannen, de accommodaties aangenaam en billijk geprijsd. Een golfreis als deze, op relatief korte afstand bereikbaar en geconcentreerd op vrijdag, zaterdag en zondag, past de deelnemers goed en is daarmee een effectief en aangenaam lesprogramma.

 

Laatste nieuws

Na regen, regen en nog eens veel regen gaat het golfseizoen bijna beginnen

Voor vele is het een zachte winter en voor anderen is het helemaal geen winter geweest. Ik zeg, het is vanaf oktober 2023 een hele lang herfst geweest! Inmiddels gaat het golfseizoen 2024 bijna van start - over een kleine maand begint de NGF competitie - voor veel golfers het startsein van het competitieve golfseizoen.

Lees meer...

Ondanks de aardbeving een geweldige golfreis naar Marrakesh

Op 7 september is er een hevige aardbeving in Marrakesh.  Het is even schrikken, op het journaal zie ik vreselijke beelden van een hard getroffen stad. Gelukkig krijg ik snel bericht van de plaatselijke  mensen dat de schade in Marrakesh meevalt en dat de mensen hopen dat de toeristen gewoon blijven komen.

Lees meer...

PGA Titleist Monday Tour

Maandag 21 Maart 2022 start de Titleist Monday Tour op Golfbaan Dirkshorn.

Wanneer uw op deze link klikt ziet uw het volledige programma van de Benelux Tour. 

www.pgaholland.nl / www.pga.be

Gallery / Foto's

Contact adres

PGA Holland Golfprofessional

Roderick Paardekooper
Mobiel 0651843252

Email info@roderickpaardekooper.nl

Locatie Golfbaan Weesp   ( maandag / Dinsdag en vrijdag )
Basisweg 2
1383 NC WEESP

 

Locatie: Golf en Country Club De Biltse Duinen  ( woensdag / Donderdag / Zondagen om de week )
Burgemeester van der Borchlaan 6 
3722 GZ BILTHOVEN

Volg ons: